Nieuws van PetBase

PetBase op dierenwelzijnscongres edupet 2024

PetBase op Edupet Dierenwelzijnscongres 2024

PetBase was dit jaar trots aanwezig op het Edupet Dierenwelzijnscongres 2024, een evenement dat volledig in het teken stond van dierenwelzijn. Het congres bood een inspirerende omgeving waar professionals en dierenliefhebbers samenkwamen om te leren, ervaringen te delen en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Al jaren is PetBase een trouwe partner van Edupet, met een sterke focus op de gezamenlijke inzet voor het verbeteren van dierverzorging. Samen met Edupet verzorgen wij al geruime tijd chipcursussen, waarmee we bijdragen aan een betere identificatie en registratie van huisdieren in Nederland.

Read more
Vuurwerk en Huisdieren

Vuurwerk en Huisdieren: Hoe bescherm je jouw huisdier tegen vuurwerkangst?

Veel huisdieren ervaren stress en angst door vuurwerk tijdens de jaarwisseling. In dit uitgebreide artikel lees je hoe je jouw huisdier kunt voorbereiden op deze uitdagende periode. Van het creëren van een veilige schuilplaats en het gebruik van kalmeringsmiddelen tot het zoeken naar vuurwerkvrije vakantieparken en gedragstrainingen: we geven tips en adviezen om je huisdier te beschermen tegen vuurwerkangst. Ook bespreken we het belang van chipregistratie en delen we nuttige informatie over hoe je je huisdier kunt kalmeren tijdens Oud en Nieuw.

Read more
Hondenriemen Trends 2024

Hondenriemen Trends 2024: Innovatie, Cijfers en Stijl

De markt voor hondenriemen in 2024 staat in het teken van duurzaamheid, slimme technologie en ergonomisch ontwerp. Met een groeiende vraag naar milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled plastic, kiezen consumenten steeds vaker voor duurzame riemen. Daarnaast winnen slimme hondenriemen, uitgerust met GPS-trackers en gezondheidsmonitoring, aan populariteit. Het ergonomische ontwerp van moderne riemen zorgt voor comfort tijdens wandelingen. De hondenriem van de toekomst combineert innovatie en functionaliteit voor zowel hond als eigenaar.

Read more
Top 10 hondennamen 2024

Top 10 hondennamen 2024

In 2024 zien we dat hondennamen blijven evolueren, waarbij eigenaren kiezen voor een mix van klassieke en moderne invloeden. Net als in voorgaande jaren blijven sommige namen populair, terwijl andere nieuwkomers snel terrein winnen. Hier presenteren we de top 10 hondennamen voor zowel teefjes als reutjes.

Hondennamen in 2024 laten zien dat de voorkeuren van eigenaren sterk worden beïnvloed door popcultuur, traditionele favorieten, en eenvoudige, gemakkelijk uit te spreken namen.

Read more
PetBase op Archaeopteryx symposium 2024!

PetBase op Archaeopteryx symposium 2024

PetBase is een trotse sponsor van het jaarlijkse Archaeopteryx Symposium, georganiseerd door de veterinaire studievereniging Archaeopteryx. Dit symposium, met een focus op vogels en exotische dieren, biedt een platform voor toekomstige dierenartsen om hun kennis te verdiepen en hun vaardigheden te ontwikkelen. Door onze steun aan dit evenement dragen we bij aan de educatie en professionalisering van dierenartsen die zich richten op het welzijn van bijzondere diersoorten.

Read more
Apple AirTag bij je huisdier

Apple Airtag voor huisdieren, werkt deze GPS goed?

De Apple AirTag kan nuttig zijn om je hond te volgen, maar het heeft enkele belangrijke nadelen. Het apparaat heeft een beperkt bereik en werkt alleen in de buurt van andere Apple-apparaten, waardoor het in afgelegen gebieden minder betrouwbaar is. Daarnaast is de AirTag niet specifiek ontworpen voor het volgen van huisdieren en biedt het geen real-time tracking of geavanceerde functies zoals GPS-trackers. Ook is er een risico dat je hond de AirTag inslikt, wat gevaarlijk kan zijn. Daarom blijft het chippen en correct registreren van je huisdier bij PetBase essentieel om je hond veilig en snel terug te vinden.

Read more
Wijziging wetgeving dierenpaspoort

Wetgeving dierenpaspoort veranderd

De wetgeving rondom dierenpaspoorten binnen de EU verandert binnenkort. Het belangrijkste aspect van deze wijziging is dat het vaccinatiegedeelte uit de paspoorten verdwijnt. Alle nieuwe paspoorten moeten aan deze regels voldoen, zoals gecontroleerd door de RVO. Hoewel de bestaande paspoorten met een vaccinatiegedeelte nog geldig blijven, kunnen nieuwe paspoorten alleen de hoofdstukken bevatten zoals die nu al bestaan. Alternatieven, zoals een extra vaccinatieboekje, worden aanbevolen voor het bijhouden van vaccinaties en klinische onderzoeken.

Read more
Microchip, wat is een chip?

Wat is een microchip?

Een microchip is een klein, elektronisch apparaat dat onder de huid van een huisdier wordt geïmplanteerd. Het bevat een uniek identificatienummer dat kan worden gelezen met een scanner, waardoor vermiste huisdieren snel herenigd kunnen worden met hun eigenaren. Het is een permanente, betrouwbare en veilige oplossing voor huisdieridentificatie. Daarnaast is chippen in veel landen wettelijk verplicht voor honden en wordt het sterk aangeraden voor andere huisdieren, zoals katten. De chip blijft levenslang in het lichaam van het dier zonder onderhoud.

Read more
Herfst met huisdieren - goed voorbereiden

Voorbereiding op herfstweer voor huisdieren

Het artikel biedt praktische tips om huisdieren voor te bereiden op de herfst. Het bespreekt hoe je jouw huisdier kunt beschermen tegen koud en nat weer, het belang van regelmatige vachtverzorging tijdens het verharen, en het voorkomen van huidproblemen door vocht en modder. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het aanpassen van voeding en beweging, bescherming tegen parasieten, en het creëren van een comfortabele binnenomgeving.

Read more
en_GBEnglish

Login

Team PetBase