PetBase op Archaeopteryx symposium 2024

PetBase stond dit jaar weer met een stand op het symposium van Archaeopteryx. Het Archaeopteryx symposium is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door de veterinaire studievereniging Archaeopteryx, die zich richt op vogels en bijzondere diersoorten. Het symposium trekt doorgaans tussen de 125 en 200 deelnemers, waaronder studenten Diergeneeskunde en professionals uit de veterinaire sector. De editie van 2024, met het thema “Sense-ational”, legt de focus op de zintuigen van exotische dieren, met lezingen en workshops die diep ingaan op deze onderwerpen. Het symposium biedt een platform voor het delen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen in de zorg voor deze diersoorten.

Archaeopteryx zelf is een studievereniging die al meer dan 30 jaar actief is aan de Universiteit Utrecht. De vereniging streeft ernaar kennis over bijzondere diersoorten te verspreiden en de kwaliteit van de diergeneeskundige zorg te verbeteren. Dit doen ze onder andere door het organiseren van symposia, lezingen en excursies, vaak in samenwerking met externe experts. 

Naast het symposium biedt Archaeopteryx ook mogelijkheden voor studenten om ervaring op te doen via stages en contact met specialisten. Dit maakt de vereniging tot een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van toekomstig dierenartsen.

 
PetBase stand bij Symposium van Archaeopteryx

PetBase trotse sponser van Archaeopteryx

PetBase is trots om sponsor te zijn van de studievereniging Archaeopteryx, die zich inzet voor de professionalisering van dierenartsen en het bevorderen van kennis over vogels en bijzondere diersoorten. Als toonaangevend bedrijf op het gebied van huisdieridentificatie en -registratie, delen wij dezelfde passie voor dierenwelzijn en innovatie in de zorg voor dieren. Door ons partnerschap ondersteunen we niet alleen het jaarlijkse symposium, maar dragen we ook bij aan het bevorderen van educatie en bewustwording onder toekomstige dierenartsen. Samen met Archaeopteryx streven we ernaar de zorg voor exotische en bijzondere diersoorten naar een hoger niveau te tillen​

en_GBEnglish

Login

Team PetBase