Wij zijn Dierendatabank PetBase

Vroeger werden dieren getatoeëerd voor registratie – een pijnlijke praktijk. Maar toen kwamen de pijnloze chips in 1993, en hoewel het de pijn verminderde, ontstond er een nieuw probleem: gegevens waren alleen telefonisch opvraagbaar tijdens kantooruren. Stel je voor dat je je dier kwijtraakt en niet onmiddellijk kunt achterhalen waar het is – ondenkbaar!

Daarom hebben wij, bij PetBase, in 1998 als eerste een online database voor dieren opgezet. Met onze database is jouw dier 24/7 opspoorbaar, zodat het snel weer veilig bij jou terug kan zijn.

Jaar ervaring
0
Huisdieren geregistreerd
0 +
Professionals
0 +
Klantbeoordelingen
0 +
Team PetBase

PetBase: familiebedrijf met ISO-certificering

Vandaag de dag is PetBase een ISO gecertificeerd familiebedrijf waar ondanks de professionalisering de klanten en dieren nog steeds centraal staan! Nog steeds werken er meerdere familieleden binnen de organisatie, maar de afgelopen jaren is het team uitgebreid met enthousiaste collega’s die niet tot de familie Leemkuil behoren, maar zich inmiddels wel een onderdeel voelen van de familie. Het team bestaat uit een mix van dierenliefhebbers, dierenprofessionals en automatiseerders. De registraties van PetBase zijn in de loop van de jaren aangevuld met de registraties van voormalige databanken: RCA, SRGN, VETAIR en Stichting CHIP. Daarmee kunnen we zeggen dat we met elkaar al 33 jaar dieren registreren.

PetBase heeft een one-stop-shop voor het leveren van ISO FDX-B chips (transponders), chipreadersEU dierenpaspoorten, luxe vaccinatieboekjes, penningen en registraties.

Alle software ontwikkelingen van PetBase doen wij in eigenbeheer. Hierdoor kunnen wij een kwalitatief hoogstaande databank online brengen. Gemaakt voor de professional en heel eenvoudig te bedienen door de eigenaren. 

Denis

Hoofd registraties

“Het allermooiste aan mijn werk is om verloren huisdieren weer met hun eigenaren te herenigen. Dat doe ik al meer dan 25 jaar met heel veel plezier. Ik kom uit een technische achtergrond en ben altijd bezig geweest met het automatiseren en verbeteren van processen. Bij PetBase zet ik die passie elke dag in en ik beschouw het niet als werk. Mijn liefde voor dieren, techniek en automatisering komen hier perfect samen. Samen met heel team PetBase maken we de wereld van huisdieren veiliger en gelukkiger.”

Denis, algemeen directeur PetBase

Ons team

Rachel team PetBase

Rachel de Wit
Klantenservice

Modar team PetBase

Modar Yaghi
Software developer

Manon team PetBase

Manon Vroegh
Klantenservice

Europetnet

Wij werken samen met alle bevoegde instanties die met vermiste of gevonden dieren werken, zoals Amivedi, dierenambulances, dierenasielen, dierenklinieken, dierkwijt.nl (SDGN), chipnummer.nlEuropetnet.com (EPN) en Petmaxx.com.

Blauwe stip
fokker registreren
honden fokker
Blauwe stip

Waarom kiezen voor PetBase?

Team PetBase
Team PetBase met de ISO certificaten

ISO 27001 & ISO 9001 certificaat

Om jouw gegevens en die van je huisdieren optimaal te beschermen, heeft PetBase de ISO 27001-certificering behaald. Deze internationale standaard verzekert dat jouw persoonlijke informatie – zoals je naam, adressen, telefoonnummer en e-mailadres – alsook alle gegevens van je huisdieren, met de hoogste zorgvuldigheid worden behandeld.

Deze certificering bekrachtigt onze toewijding om niet alleen de fysieke veiligheid van je huisdieren te waarborgen, maar ook om de integriteit en vertrouwelijkheid van de belangrijke informatie die je aan ons toevertrouwt te beschermen. 

PetBase op dierenwelzijnscongres edupet 2024
Nieuws

PetBase op Edupet Dierenwelzijnscongres 2024

PetBase was dit jaar trots aanwezig op het Edupet Dierenwelzijnscongres 2024, een evenement dat volledig in het teken stond van dierenwelzijn. Het congres bood een inspirerende omgeving waar professionals en dierenliefhebbers samenkwamen om te leren, ervaringen te delen en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Al jaren is PetBase een trouwe partner van Edupet, met een sterke focus op de gezamenlijke inzet voor het verbeteren van dierverzorging. Samen met Edupet verzorgen wij al geruime tijd chipcursussen, waarmee we bijdragen aan een betere identificatie en registratie van huisdieren in Nederland.

Lees meer
Vuurwerk en Huisdieren
Nieuws

Vuurwerk en Huisdieren: Hoe bescherm je jouw huisdier tegen vuurwerkangst?

Veel huisdieren ervaren stress en angst door vuurwerk tijdens de jaarwisseling. In dit uitgebreide artikel lees je hoe je jouw huisdier kunt voorbereiden op deze uitdagende periode. Van het creëren van een veilige schuilplaats en het gebruik van kalmeringsmiddelen tot het zoeken naar vuurwerkvrije vakantieparken en gedragstrainingen: we geven tips en adviezen om je huisdier te beschermen tegen vuurwerkangst. Ook bespreken we het belang van chipregistratie en delen we nuttige informatie over hoe je je huisdier kunt kalmeren tijdens Oud en Nieuw.

Lees meer
Hondenriemen Trends 2024
Nieuws

Hondenriemen Trends 2024: Innovatie, Cijfers en Stijl

De markt voor hondenriemen in 2024 staat in het teken van duurzaamheid, slimme technologie en ergonomisch ontwerp. Met een groeiende vraag naar milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled plastic, kiezen consumenten steeds vaker voor duurzame riemen. Daarnaast winnen slimme hondenriemen, uitgerust met GPS-trackers en gezondheidsmonitoring, aan populariteit. Het ergonomische ontwerp van moderne riemen zorgt voor comfort tijdens wandelingen. De hondenriem van de toekomst combineert innovatie en functionaliteit voor zowel hond als eigenaar.

Lees meer

PetBase voldoet aan alle eisen die door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gesteld worden.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase