Dier halen uit het asiel
Jaarlijks worden er gemiddeld 25.000 dieren opgevangen in asielen. Deze dieren zijn vermist, hebben gezworven of honger geleid. Ook zitten er dieren tussen die helaas zijn gedumpt door hun baasje. Dit laatste kan komen, omdat de eigenaar het dier niet meer kan verzorgen of omdat hij het dier niet meer wilt hebben. In beide gevallen is de slechte oplossing het dier zomaar dumpen. Toch gebeurt het helaas regelmatig.
Zwerfdier gevonden
Gevonden of zwerfdieren worden door de dierenambulance of vrijwilligers van verschillende stichtingen naar een dierenasiel gebracht. Soms gebeurt het ook, dat mensen ze zelf brengen. Dit komt niet vaak voor, omdat je niet weet hoe het dier gaat reageren. Op het moment dat het dier aangekomen is bij het asiel, wordt het dier gecheckt. Als het dier geen vaccinaties heeft gehad, worden deze alsnog toegediend. Mist hij er maar een paar? Dan geven ze die ook. Dit doen ze om te voorkomen, dat de dieren heel ziek worden.
Waarom kiezen voor het asiel?
Asielen zitten vol met huisdieren die helaas geen thuis meer hebben. De meeste van deze dieren hebben vreselijke dingen meegemaakt. Dus waarom een dier uit het asiel geen tweede kans geven?
Het nemen van een dier uit het asiel brengt heel veel voordelen met zich mee. Niet alleen voor jou, maar ook voor het asiel. Het asiel zorgt uitstekend voor elk individueel dier. Zij doen er alles aan om ze te beschermen tegen alle ziekten. Dit doen ze door middel van het meteen vaccineren van elk dier dat binnenkomt. Hierdoor worden erge ziekteverspreidingen voorkomen. Wat jou weer een ritje naar de dierenarts scheelt!
Op het moment dat je gaat kijken voor een dier in het asiel, heb je te maken met eerlijke mensen die goed voor het beest hebben gezorgd. Deze zekerheid heb je niet als je op het internet gaat zoeken naar een nieuw knuffeldier. Het verschil tussen een illegale fokker en serieuze fokker is tegenwoordig moeilijk tot niet meer te herkennen. Wij raden daarom aan te kijken naar een dier uit het asiel.
PetBase aanbieding
PetBase wilt graag alle asielen in Nederland helpen. Om deze reden, hebben wij een speciale aanbieding voor alle asielen in Nederland. Benieuwd naar dit aanbod? Bekijk het via onderstaande knop.
De 5 meest gestelde vragen asiel
Nee, niet alle dieren hebben een verplichting. Voor een hond of paard geldt een verplichting van 528 nummers.
Er wordt nooit zomaar een registratie uit onze databank verwijderd. Mede omdat er koppelingen naar ons zijn vanuit EPN, Petmaxx en SDGN op dit chipnummer. Voor een wijziging is altijd een formuliernummer nodig. Dit formuliernummer kan heel eenvoudig door de geregistreerde eigenaar worden opgevraagd. Hoe dat werkt staat in deze veelgestelde vragen onder Eigenaar. Het registratie-/formulier-nummer kan vaak ook worden achterhaald via de aanmeldende instantie die bij de registratie vermeld staat. Klik voor deze gegevens op Chipnummer zoeken. Dierenartsen en -asielen kunnen bij ons de gegevens wijzigen door onze registratieformulieren te gebruiken. Asielen kunnen hiervoor eenmalig ons startpakket aanvragen. Daarna zijn via onze webshop nieuwe formulieren te bestellen. Een laatste mogelijkheid bieden we onder bepaalde voorwaarden aan dierenasielen. U dient hiervoor eerst het dier opnieuw te registreren in een andere databank. Deze moet aangesloten zijn bij SDGN. Nadat het dier goed geregistreerd is in de collega databank geeft u aan ons door om welke databank en transpondernummer het gaat. Wij maken dan een verwijzing naar de nieuwe registratie waardoor de oude eigenaarsgegevens niet meer op onze website zichtbaar zijn. www.dierkwijt.nl
Als het chipnummer verkeerd is ingevoerd, kan deze niet zomaar aangepast worden. Meest eenvoudige oplossing is, het contactformulier invoeren met het chipnummer en registratie/nummer en duidelijk vermelden wat het verkeerde en juiste nummer is. Wij verzorgen dan de juiste registratie.
Dit is mogelijk en zelfs kostenbesparend door eerst de dieren op naam van het asiel te plaatsen. Na enkele weken kunt u alsnog de registratiegegevens overhandigen aan de nieuwe eigenaar en kosteloos de nieuwe eigenaar gegevens online aanpassen. U bent asiel en nog geen aanmeldende instantie? Vraag dan het startpakket aan!
Honden, geboren of geïmporteerd na 1 april 2013, moeten verplicht geregistreerd worden in een door de overheid aangewezen databank. Ook moeten alle wijzigingen voor deze honden worden vastgelegd. Wij moeten als databank de eigenaren de mogelijkheid bieden om wel aan deze verplichting te voldoen, zonder gebruik te maken van de functie van de databank (het herenigen van een vermist dier met zijn eigenaar). Wanneer u aanvinkt dat de registratie van een hond niet gebruikt mag worden voor hereniging, kunnen we geen gegevens van de eigenaar vrijgeven als de hond ergens gevonden is. Zo’n hond gaat een dierenasiel in en kan dan na de standaard periode herplaatst worden. Aangezien de databanken voornamelijk bestaan om vermiste dieren weer bij hun eigenaar terug te krijgen is ons advies om WEL gebruik te maken van hereniging. Het vinkje laat u dus bij voorkeur ongemoeid. Gebruik het alleen als een nieuwe eigenaar dit per se wil en zich ook heel goed bewust is van de mogelijke gevolgen. Als een eigenaar zijn gegevens liever niet op het publieke deel wil hebben kunt u beter de optie “alleen aanmeldende instantie” gebruiken. Een gevonden dier is in dat geval nog via u of via ons naar een eigenaar te herleiden. Probeer een eigenaar ook uit te leggen dat “publiek” betekent dat zijn gegevens alleen op te vragen zijn door iemand die het 15-cijferige chipnummer weet. Ons advies is altijd volledige vrijgave (aanmeldende instantie + eigenaarsgegevens) voor snelle en eenvoudige hereniging van een vermist dier met de eigenaar.
Staat je vraag er niet tussen? Klik dan op deze knop